Pepers en paprika's bewaren door middel van inmaken
We kregen een tip van bart over het inmaken van pepers en paprika's, veel is hier niet over te vinden op het net dus een goed recept is altijd welkom.Je kan natuurlijk een pot al ingemaakte pepers of paprika's kopen maar er is natuurlijk niks leuker dan om het zelf te doen. Je hebt het volgende nodig: 2 kg paprika en/of pepers 100 gram zout, 1 L (wijn)azijn 250 gram suiker, 3 laurierbladen, 10 peperkorrels (knoflook kan er eventueel ook in). Snijd de paprika's en/of pepers doormidden, verwijder de stelen en de zaadlijsten. Snijd de vruchten in reepjes of flinke stukjes bestrooi ze met zout en laat dit 24 uur staan. Breng de azijn met de suiker, laurier en peperkorrels aan de kook en laat dit 10 minuten trekken. De paprika en/of pepers laten uitlekken en in een weckpot doen. De hete kruidenazijn erover gieten en de potten sluiten als ze iets afgekoeld zijn. Plaats de weckpot op z'n kop zo trekt hij vacuüm en is die perfect afgesloten.Laat het minimaal 3 weken staan en de ingemaakte pepers of paprika's zijn klaar. Het recept is natuurlijk makkelijk aan te passen aan de hoeveelheid die je wilt inmaken.Wil je nog meer weten over het bewaren van pepers en paprika's kijk dan bij de andere artikelen daarover in ons blog
bron barts86
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen