Afgelopen week was westlandpeppers aanwezig bij een kook sessie van syntens met een paar andere telers.Hierbij werd ook een tomaten jam gemaakt, die ons inspireerde voor deze peper snackpaprika's en snacktomaten jam.Om de jam te maken, snijd je de pepers en paprika’s,snacktomaten in stukjes en verwijder je de zaadlijsten. Plaats de gesneden pepers en paprika’s en de snacktomaten in een brede pan met suiker, azijn. Breng het nu langzaam aan de kook totdat de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook voor 7 – 10 minuten, om de vloeistof te verminderen tot ongeveer de helft. Verwijder de pan van het vuur en roer de pectine erdoorheen. Zet de pan weer terug op het vuur en kook het geheel nog enkele minuten door. Om te testen of de jam zijn goede punt heeft bereikt, doe je een beetje van de jam op een lepel. Laat het even afkoelen en druk dan met je vinger op de jam. Als de jam rimpelt na aanraking, is de jam goed.Om de jam wat langer te bewaren doe je ze in oude goed schoon gemaakte jam potten. De jam is het lekerst koud maar als hij al een stuk is afgekoeld ook heel lekker.
nodig
8 rode pepers
5 snackpaprika’s
1,25 kg suiker
360 ml (wijn)azijn
225 g gesneden tomaten
125 g pectine
Eet smakelijk westlandpeppers
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen